Vejledning: Køb af havkajak for begyndere.

Vi anbefaler begyndere at købe en kajak i plast 3 lags sandwich konstruktion, da prisen på den ikke er så høj, og den vil være meget slidstærk og modstå slag og knubs, eller at købe den nye Splint kajak Easy Line glasfiber, da det er en meget enkel kajak der er nem at håndtere og uden den store vedligeholdelse.

 

Kajakker i 3 lags plast sandwich konstruktion har flere fordele frem for den billige måde at producere kajakker på i 1, 2 eller 3 lags plast konstruktion. Bæreevnen øges og kajakken er meget mere komfortabel at ro, sandwichkonstruktionen er også mere isoleret mod kulde, og vægten reduceres væsentligt. Den har et bedre og hurtigere glid gennem vandet.

 

Du kan se at en plast kajak er i flere lag, når den har en grå-hvid farve indvendig.
Der er også ABS Termoplast, det er let som glasfiber, men noget mere skrøbelig.Så hvis man passer på kajakken, får man den lave vægt og det hurtige glid gennem vandet, som ved en glasfiberkajak, men til en lidt billigere pris.

 

Du kan også vælge en glasfiber kajak, fordelen ved den er, at den ikke vejer så meget, så den er nemmere at håndtere og har et meget hurtigt glid gennem vandet. Splint kajakkerne er så nye i design og udvikling, at de tilfredsstiller de mere erfarne roere, men samtidig har en stabilitet, hvor de kan roes af begyndere og let øvede roere. Vi har lige designet en ny Splint kajak i glasfiber, som er en kajak ,der opfylder alle krav til en kajak til fritid, motion og sommerhuset med et enkelt og vedligeholdelsesfrit design, den kan roes af begyndere og er til en god pris.

Se Splint Easy Line klik her.

 

Holdbarhed

Kajakker i et lags plast har en meget kort levetid på 4 til 6 år.
Vi anbefaler ikke, at du køber kajakker i 1 lags plast.

Kajakker i 3 lags plast sandwich konstruktion har en levetid på ca. 10 år.
Alle plastkajakker ved Kajak Import er i 3 lags sandwich konstruktion.

Kajakker i ABS termoplast har en levetid på ca. 10 år.

Kajakker i glasfiber i alm. glasfiber kvalitet har en levetid på ca. 15 år.
Vi sælger ikke kajakker i alm. glasfiber oplæg.

Kajakker i Glasfiber i elite oplæg har en levetid på ca. 20 år.
Alle vores Splint glasfiber kajakker er i elite oplæg.

Carbon 45/45 Sildebens oplæg har en levetid på ca. 20 år.
Alle vores Splint Carbon kajakker er 45/45 Sildebens oplæg.

Carbon der er vævet som 45/45 betegnes som sildebensvævet og har samme styrke i længde og tvær retningen. De er mere slagfaste end fibre der er 90/90.

Vælg altid en havkajak med polstrede lårstøtter, da det er det højeste punkt i kajakken, hvor du har kontakt og dermed får meget balance og styring af kajakken. Så selv i små bølger vil lårene have meget kontakt med lårstøtten, så det duer ikke at lårstøtten er et stykke hårdt plast og på nogen kajakker bare en plast eller glasfiber kant. Du skal også have fast fodstøtte i havkajakken for at holde balancen, og den skal kunne reguleres nemt i længden.
(Alle vores havkajakker har fast fodstøtte, der kan reguleres nemt i i længden)

Glasfiberkajakker i den billige ende kan ikke anbefales, da glasfiberen er i dårlig kvalitet og meget tynd, så den går nemt i stykker eller bliver blød. Samlingerne vil efter få år være utætte, så der kommer vand i lastrum og cockpit. Dette er også et sikkerhedsmæssigt problem, da kajakken så ikke længere er synkefri.

Det er en fejl at tro, at hvis man vælter i kajakken, så vender man på hoved med bunden op på kajakken. Man falder ud, når kajakken når om på siden, hvis den vælter, og der rammer man vandet med svømmevesten på og glider ud af kajakken.

 

Kajak data du skal være opmærksom på.
Kajakken skal have en længde på ca. 5 meter (480 cm. til 535 cm.) for at være retningstabil og nem at manøvrere, den skal have en bredde mellem 56 cm. og 59 cm. for at være så stabil, at den også kan roes af begyndere.

Nyere designede glasfiber kajakker med en brede ned til 54 cm. kan godt have en stabilitet, så de kan roes af begyndere.

Det kan ikke anbefales at købe en kajak med en længde under 4.8 m., da du vil komme til at bruge alt for meget tid og kræfter på at holde retning, det giver en dårlig oplevelse.

Det kan heller ikke anbefales at købe en kajak med en bredde over 60 cm., det gør kajakken tung at trække gennem vandet. Det gør at du bliver træt i armene inden du kommer rigtig i gang, og hvis du skal ro med andre, kan du ikke følge med.

Vælg en kajak med et stort cockpit der gør ind og udstigning nem og giver plads til benene, gerne en indvendig længde på 75 til 80 cm. og til lidt større roere 80 til 85 cm.

En kajak i 3 lags plast er en farve udvendig og en anden farve indvendig, hvor 1 lags kajakken er samme farve ud og indvendig. En kajak i 3 lags plast med en længde på ca. 5 meter vejer 26 til 28 kg. hvis kvaliteten skal være god, og i et lags plast vejer den 2 til 4 kg. mere.

 

Havkajakker med ror og finne/sværd anbefales til begyndere og letøvede. Roret gør det nemt for begyndere at styre kajakken, og sværdet under kajakken giver god stabilitet i kajakken. Når man får lidt erfaring og begynder at styre kajakken med kroppen, kan man have en kajak kun med finne/sværd.

Hvis du køber en Splint glasfiber havkajak, skal du kun vælge finne/sværd, da Splint glasfiber kajakker er meget nemme at kante. (styre med kroppen)

Husk at lugerne på en kajak ikke er helt tætte, så du skal altid have alt du pakker i kajakken i vandtætte poser.

 

Opbevaring.
Plast kajakker skal helst opbevares i skyggen. Hvis de skal hænges op på væggen, skal de ligge på noget der støtter ca. 3 meter under bunden på kajakken, eller den skal ligge på hovedet med bæringer på lugerne.

 

Vi anbefaler.
Vil du bruge kajakken regelmæssigt, anbefaler vi havkajak Coast-Trip 495 i 3 lags sandwich konstruktion, eller havkajak Coast-Trip 520 i 3 lags sandwich konstruktion til større roere.

Vil du have en meget stabil havkajak så anbefaler vi Spirit 500.

Vil du ofre lidt mere på en kajak i glasfiber, så anbefaler vi Splint kajakkerne. De fleste begyndere vælger Splint Easy Line, da den har en fornuftig pris og opfylder langt de flestes behov, men de andre Splint kajakker kan også roes af begyndere/let øvede roere.

Køb en rigtig kajak svømmevest og ikke en alm. svømmevest. En alm svømmevest er længere end en kajak svømmevest, og vil derfor blive skubbet helt op om ørene, når du sætter dig ned i kajakken, da den vil gå imod rygstøtten og kanten på kajakken. (Pakketilbud med svømmevest fra Kajak Import, følger der altid en rigtig kajak svømmevest med)

Alle vores plast havkajakker er nu i den nye plast konstruktion, der har et meget hurtigt glid gennem vandet og er lettere og meget stærkere end den alm. plast uden at gå på kompromis med kvaliteten. Alle vores havkajakker har et stort cockpit med ergonomisk sæde og polstret lårstøtte, og de uv resistent så det holder længere.

Alle vores glasfiber og carbon kajakker er vakuumstøbt, så du får en kajak i den bedste kvalitet, der er let og stærk i konstruktionen. Vi bruger kun det bedste fiber materiale, og alle Splint glasfiber kajakker er med carbon forstærket bund.

Hvis du vil ofre lidt mere på en kajak i glasfiber, anbefaler vi Splint kajakker, da de er lavet i et glasfiber materiale i meget høj kvalitet og er vakuumstøbt.

Der er sket meget inden for design af kajakker de sidste år. Kajakker der er designet inden for de sidste 2 til 3 år har en meget bedre stabilitet og en styrke i konstruktionen, der giver et langt bedre glid gennem vandet og modstår sidevind langt bedre, så Kajak Import opdater og ændre vores forme løbende så du altid køber det nyeste design og udvikling.

Vi sælger ikke oppustelige kajakker, da de ikke har kontakt med vandet. De flyder ovenpå, og det er ikke nemt at holde retning, da de så bliver taget af vind og strøm. Du kan heller ikke ro kajakken rigtigt, da du styrer kajakken med kroppen og kanter den, når du får lidt rutine. Det er umuligt i en oppustelig kajak, hvor man mest sidder og flyder rundt ude på vandet.

 

 
 
Kajakguide for begyndere: Vælg den rigtige kajak fra Kajak-Import 
Drømmer du om at udforske danske farvande i kajak? Kajak-Import tilbyder et bredt udvalg af havkajakker til alle niveauer, fra begyndere til erfarne roere. I denne guide hjælper vi dig med at vælge den perfekte kajak til dine behov. 
 
 
Forskellige kajaktyper fra Kajak-Import: 
Plastkajakker: 
Fordele: Robuste, prisvenlige, nemme at vedligeholde, ideelle til nybegyndere. 
Ulemper: Tungere end andre typer, mindre manøvredygtige. 
Anbefaling: Coast-Trip 495 i 3 lags sandwich konstruktion er en stabil og brugervenlig kajak til begyndere. 
CoastTrip 495 kajak fra KajakImport 
 
Glasfiberkajakker: 
Fordele: Letvægt, manøvredygtige, hurtige, æstetisk tiltalende. 
Ulemper: Dyrere end plastkajakker, mere skrøbelige. 
Anbefaling: Splint Easy Line er en let og stabil glasfiberkajak, der er perfekt til erfarne begyndere og øvede roere. 

Splint Easy Line kajak fra KajakImport 
 
 
Carbonkajakker: 
Fordele: Letvægt, ekstremt manøvredygtige, hurtige, højeste ydeevne. 
Ulemper: Dyreste type, mest skrøbelige. 
Anbefaling: Splint Carbon kajakkerne er ideelle til erfarne roere, der ønsker den ultimative ydeevne og manøvredygtighed. 

Splint Carbon kajak fra KajakImport
 
 
Valg af kajak: 
Overvej følgende faktorer når du vælger kajak: 
Niveau: 
Begyndere: Vælg en stabil plastkajak. 
Øvede roere: Glasfiber eller carbon kan være et godt valg. 
Størrelse:  
Vælg en kajak, der passer til din højde og vægt. En for lang kajak kan være svær at manøvrere, en for kort kan være ustabil. 
Anvendelse:  
Havkajakker er designet til åbent vand. Turkajakker er velegnede til rolige søer og åer. 
Budget:  
Plastkajakker er billigst, carbonkajakker dyrest. 

Action__
Path/vejledning_begynder_havkajak
Original Path/vejledning_begynder_havkajak