Soveposer - Liggeunderlag

Filtrer
Pris

Direkte salg til privatkunder fra egen import så kvaliteten på soveposer, er sammenlignelig med soveposer, til en langt højere pris.


Soveposer og liggeunderlag


Du skal købe den sovepose, der passer til den sæson, du skal bruge den til, da soveposen har den primære funktion i den sæson, den er lavet til. F.eks vil en sæson sovepose sæson 2 være for varm om sommeren og for kold om vinteren. En sæson sovepose kan ikke bruges til 2 perioder, det er ikke muligt, da det er mængden af varmeisolerende fyld, der angiver, hvad sæson den kan bruges. 


De fleste der skal bruge soveposen udenfor, men ikke i vinterperioden, vælger at bruge en sæson 2 sovepose, da man kan åbne den i lynlåsen, hvis den også bruges i den varme sommerperiode. Kuldskære personer kan godt vælge en sæson 3 sovepose, hvis de har lidt svært ved at holde varmen.


Soveposer opdeles i sæsoner, som vist her under.


1 sæson soveposen er den sovepose, som kan anvendes til varmere klima sommer eller indendørs brug.


2 sæson soveposen er til lidt køligere nætter, forår, sommer og tidlig efterår.


3 sæson soveposen er til forår og efterår og kolde nætter ned til frysepunktet.


4 sæson soveposen kan klare mere ekstremt vejr med  kolde nætter noget under frysepunktet.


For mange er dunsoveposen indbegrebet af en god udendørs sovepose. Dun giver det bedste forhold mellem fremragende isolering og lav vægt. Dun er dog følsomt over for fugt. Vores soveposer er derfor med imprægnerede dun.


Fibersoveposer findes i flere varianter og kvaliteter med syntetiske fibre som isoleringsmateriale, de er lidt tungere og fylder lidt mere, men tåler bedre fugt end dun gør. Vægten er lidt højere og fylden er større på fibersoveposer. Der er stor forskel på kvaliteten af fiber, vores soveposer er lavet i en kvalitets fiber, der er imprægneret.


Vi har et stort udvalg af soveposer i rigtig god kvalitet, der opfylder de flestes behov. Vi har firkantede soveposer og Mummy soveposer til forskellige årstider. Den rigtige sovepose giver dig en rigtig god nattesøvn, så du er frisk og klar, når du står op. Så gå ikke på kompromis med nattesøvnen.


Når du vælger en sovepose, er der nogle terminologier, man skal være opmærksom på. De vigtigste parametre ved valg af sovepose er komforttemperaturen, fyld typen og vægten.


Der er to temperaturangivelser, som man bør kende til ved køb af sovepose; nemlig Comfort og Limit, som henholdsvis står for komforttemperatur og grænsetemperatur.


Komfort temperaturen beregnes ud fra den laveste temperatur, hvor en gennemsnitsperson vil kunne holde varmen i soveposen.


Grænse temperaturen udregnes ud fra den laveste temperatur, hvor en gennemsnitsperson vil kunne holde varmen i soveposen.


Der er forskel på hvor godt kvinder og mænd holder på varmen, da kvinder ofte har et større varmetab end mænd, derfor skal kvinder oftest vælge en sovepose, der er lidt varmere end mænd.


Sommersoveposer som er ca. fra +3°C og op af.


Forårs- og efterårs soveposer er ca. fra +5°C til -5°C.


Vintersoveposer er ca. fra -5°C til -35°C.


Når du skal købe en god sovepose, er der tre andre faktorer, som er vigtige pris, fylde og vægt. Soveposer nemlig forskellig vægt og har forskellig fylde alt efter kvaliteten af fibre eller dun.


Dun findes i mange forskellige kvaliteter, og kvaliteten angives ud fra betegnelserne fyldkraft eller CUIN. De bedste og mest isolerende dun har en fyldkraft på 800+  og en alm. allround dun har en fyldkraft på 400.


Ved fibersoveposer kan man ofte vurdere kvaliteten ud fra vægt, fylde og komforttemperatur. Den bedste fibersovepose er den med den komforttemperatur du ønsker med den mindste fylde og vægt.


Stoffet soveposen har indvendig og udvendig betyder også meget for kvaliteten af soveposen. Alle vores soveposer har en blød indvendig fylde, der er behagelig mod huden og det udvendige stof er ripstop, der giver en stærk vandafvisende overflade. Ripstop har den fordel, at hvis du river et hul i overfladen, så fortsætter det ikke med at blive større, da ripstop er syninger i små firkanter, der ikke brydes videre ved et hul eller en revne.


Liggeunderlag:


Ligge måtten er nødvendig, når du skal overnatte udenfor i soveposen og teltet. Liggeunderlaget giver den isolerende effekt fra underlaget du sover på, så du ikke får kulde direkte op i kroppen. Et liggeunderlag er nemt at rulle sammen, så det ikke fylder så meget. Det kan også sidde uden på de fleste vandrerygsække, så det ikke fylder i rygsækken.


Der er mange kvaliteter af liggeunderlag. Det skal være smidigt og have en god isoleringsevne, det opnås bedst ved en tykkelse på 1.4 cm, der får du også en tykkelse på liggeunderlaget der gør det behageligt at ligge på.


Du skal isolere dig fra jorden. Selv i en hængekøje er termisk isolering nedefra tilrådeligt.


Hvis du vil købe et liggeunderlag, skal du først tage stilling hvilken type liggeunderlag, du skal have: Der er enkle og robuste skumpuder, selvoppustelige liggeunderlag med variabel hårdhed og kompakt pakkestørrelse samt luftmadrasser af høj kvalitet, der kombinerer lille pakkestørrelse, lav vægt og en masse komfort.


luftmadrasser:


Luftmadrasser giver et meget behageligt og isolerende underlag, da tykkelsen er ca. 6 til 10 cm. De nyeste modeller af luftmadrasser har indbygget pumpe, uden det betyder meget for vægten, og måden den rulles sammen på.


Luftmadrasserne  i høj kvalitet er lavet i oppustelig stof, der giver en blød og behagelig komfort. De billige luftmadrasser er lavet i plast, og her er komforten ikke så god.
Så luftmadrassen er god, hvis du har flere overnatninger i træk, da den giver en god komfort, så du har mulighed for at få en god nattesøvn.


Vi sælger kun luftmadrasser i oppustelig stof ikke i plast. 

Action__
Path/outdoor-tilbehor/soveposer-liggeunderlag.html
Original Path/outdoor-tilbehor/soveposer-liggeunderlag.html