Om os

En passion til kajakroning bliver til familiedrevet virksomhed:

I vores familie kommer vi fra Esbjerg, hvor der er let adgang til Vesterhavet. Her har vandet haft stor betydning for os. Det er der hvor vi har fundet glæden ved både at ro kajak, windsurfe og nyde lange dage ved Vesterhavet. Særligt kajakken blev med tiden det frirum vi havde brug for i vores hverdag. Det var en lille lomme i tiden hvor der var plads til at kombinere motion med indre ro, og tid til eftertanke. Der har været mange gode kajakstunder gennem årene, i selskab med sæler, samt andre af havets skabninger, og her på vandet opstod drømmen om at denne lomme skulle være alle forundt.

Eventyret starter:


I 2005 blev vores familieejede virksomhed stiftet. Kajak-import skulle være begyndelsen på at føre drømmen ud i livet. Det startede alt sammen som et garagesalg fra vores eget hus i Esbjerg. Her importerede vi et parti kajakker, og solgte videre til privatforbrugere i lokalområdet. Salget ekspanderede hurtigt, og allerede tre år senere i 2008 fik vi etableret en aftale med Liker, en af verdens største producenter af PE-plast kajakker. Siden dengang har Kajak-import været en del af Likers processer indenfor udvikling og design af kajakker.

 

Splint kajakken bliver født:

Igennem flere år prøvede vi at etablere aftaler med nogle af de store mærker indenfor glasfiber/carbon kajakker, men uden held. Ingen ville sælge deres kajakker til os fordi de mente vores priser på PE-plast-kajakker er for lave. De ville ikke være en del af vores lavpris koncept.

Eftersom ingen af de større spillere på markedet ville handle med os nåede vi frem til at vi i stedet selv måtte producere et kvalitetsprodukt.

 

Testmodeller:

Processen går i gang i 2010 hvor vi startede med at købe 5 af de bedste kajakker på markedet ind. Vi undersøgte hvad det var der gjorde disse 5 til de bedste. Det viste sig at blive en hård proces, men i 2012 stod vi med 4 testmodeller, som vi havde udviklet. Modellerne blev testet, og blev sammenlignet med de professionelle modeller vi havde købt ind. I 2014 nåede vi frem til to testmodeller, som levede op til den kvalitet vi søgte, og det blev besluttet at de skulle sættes i produktion.

 

Produktion:

Her startede anden del af rejsen. - “Hvem kan producere disse kajakker vi har udviklet i den kvalitet som vi ønsker, og samtidig til en forbrugervenlig pris?”

Der blev indgået dialog med en række forskellige virksomheder, som lavede en testproduktion, og i 2015 fandt vi endelig en virksomhed der kunne stå for produktionen i Danmark.

En kajak blev født, og den skulle hedde Splint! - I 2016 kunne vi endelig lancere den første kollektion af Splint kajakker på markedet.

Splint kajakkerne viste sig at være rigtig gode, men som enhver kunstner bliver man nok aldrig helt tilfreds med sit værk. Drømmen var ikke kun at lave en god kajak, men verdens bedste og flotteste kajak. - så processen fortsætter.

 

Kvalitet:

Gennem vores netværket i Esbjerg fik vi kontakt til en af de bedste kajakdesignere på Markedet, Björn Thomasson fra Sverige. Vi var i løbende dialog om vores ambitioner for denne nye kajak, og vi fortæller ham at ambitionen er at skabe den bedste kajak. Vi prøver i fællesskab at designe en kajak hvor det bliver stillet krav om:

  • Fantastisk retningsstabilitet

  • Hurtigt og godt glid igennem vandet

  • Den skal være nem at manøvrere

  • Den skal være stabil på vandet

  • Den skal være nem at ro for alle roere med bare en smule erfaring

Det blev en lang proces, men fire år senere i 2020 mødtes vi i København for at lægge sidste hånd på det nye design. Designet blev sendt til Letland hvor kajakkens egenskaber skulle testes igennem et særligt computerprogram. Med disse data lavede vi de sidste finjusteringer, og den endelige produktion kunne nu startes op.

 

Samarbejde om Splint Kajak Björn Thomasson og Kent Nielsen - Splint Sea Play på taget af Jaguar

Kent Nielsen og Björn Thomasson til møde om design af Splint kajak i Nyhavn.

 

Den bedste Splint kajak!

Den helt nye og forbedrede Splint kajak kom på markedet i 2021, Splint Sea-Play 510 og Splint Sea-Play 535.

Det var en kæmpe fornøjelse at teste dem. Alle målsætninger var blevet indfriet, og endnu mere til.

Vi mener at Splint kajakkerne er nogle af de bedste kajakker der findes på markedet, både på design, sejlegenskaber og kvalitet. Det er den mest gennemtestede kajak ned til mindste detalje. Samtidig med at kajakken er testet efter alle metoder der findes på markedet er der gjort meget ud af at give den et smukt og elegant udseende. Den har pæne og rene linjer hvor vandet kan løbe af kajakken, samt line og luger der er placeret optimalt.

 

Grønlænder kajakker:

I 2022 lancerede vi Splint Greenland som har fantastiske sejlegenskaber. Til denne har Björn Thomasson, som selv er en meget erfaren kajakroer, designet en grønlænderpagaj, som kom på markedet i 2023.

 

Vi stopper aldrig!

Det har været en lang proces for Splint kajakkerne, og processen slutter ikke her. Vi vil blive ved med at forbedre vores produkter. Hvert tredje år bliver alle kajakforme testet, og rettet til hvis der er mulighed for forbedring. Splint kajakkerne skal altid have det mest optimale design baseret på den nyeste udvikling, også i fremtiden.

Samarbejdet med Björn Thomasson har været en succes, og givet nogle super gode resultater. I dag er han også meddesigner på vores PE-plast kajakker fra liker, så vi hele tiden kan levere de bedste produkter inden for kajakker til dig.

 

Jaguar som samarbejdspartner:

I 2022 blev Kajak-import kontaktet af British Motor Group, i forbindelse med lanceringen af deres nye Jaguar model. Jaguar havde et ønske om at markedsføre bilen med vores nye Splint Sea Play Kajak på taget. I samarbejde med Jaguar lavede vi en fælles lancering af den nye Splint Kajak og den nye Jaguar. Hos Kajak-import er vi stolte af at have et produkt som Jaguar vil stå inde for i deres markedsføring.

 

Jaguar Kajak Import

Ny Jaguar med Splint Sea Play på taget.

 

Den gode oplevelse:

For at give en god oplevelse på vandet har kvaliteten altid været vigtigt, og fokus hos Kajak-import har altid været at levere kvalitetskajakker som passer til det nordiske marked.

Med en vision om at kajaksporten skal være for alle spiller prisen også en afgørende rolle. Med vores direkte import, og videresalg til privatforbrugere er det blevet muligt at sælge kajakker til en markant lavere markedspris. Kajakker i god kvalitet er blevet muligt at købe for almene husstande, og efterspørgslen har været stor.

Som de første i norden startede vi med at sælge kajakker som pakkeløsninger. Det samlede sæt af udstyr gjorde det let for nye roere at gennemskue hvilket udstyr der skulle til for at ro kajak, og med den samlede pakke kan den nye roer være klar til at tage direkte på vandet. Selvom markedet har udviklet sig siden starten, og der er kommet flere erfarne roere igennem tiden er pakkeløsningen stadig et populært valg, som også i dag udgør størstedelen af vores samlede salg.

 

Outdoor:
Igennem mange år har der været større og større efterspørgsel på outdoor udstyr og rygsække fra kajakroerne. I 2022 startede vi vores outdoor afdeling, med en vision om at skabe vores egen serie af udstyr og rygsække.

Vi har i dag dialog med flere virksomheder, som leverer outdoor udstyr af god kvalitet. Ligesom kajakkerne har været en stor udviklingsproces er dette et projekt hvor processen nu er startet. I 2024 lancerer vi de første rygsække vi selv har været med til at designe, hvor fokus har været på kvaliteten af stoffet, og metoden de bliver syet på for at opnå en høj slidstyrke.

 

Vandet venter!

Hos Kajak-import arbejder vi hver dag med at gøre din kajakoplevelse bedre. Vi udvikler nye produkter, og forbedrer eksisterende i samarbejde med vores internationale partnere. - Når vi vågner om morgenen arbejder vi for at dit eventyr på vandet skal blive bedre.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kent Nielsen

Kent Nielsen
Ejer af Kajak Import. 

Jeg har selv roet kajak siden 1992. Jeg roer tur- og havkajak, jeg bruger kajakken til motionsture og roglige oplevelsesture i naturen.

Jeg har en idrætsuddannelse fra forsvaret og fra Hansenberg, men har det meste af mit liv beskæftiget mig med ejendomsinvestering, hvor jeg har opkøbt liebhaverejendomme, og renoveret dem med henblik på videresalg. I 2010 besluttede jeg at gøre min fritidshobby til mit arbejde og startede Kajak Import.

 

Action__
Path/omos
Original Path/omos